Om KS

Kjøbenhavns Skytteforening er stiftet i 1862 og er således landets næst-ældste skytteforening. Den ældste er Akademisk Skytteforening, der blev stiftet i 1961.

Vore traditioner og foreningsliv bærer på mange punkter præg af denne lange historie. Og skytteforeningernes historie i Danmark er på mange områder også Kjøbenhavns Skytteforenings historie. Det kan du læse mere om i afsnittet om "Skydningens historie".

 

I KS er vi ca 300 medlemmer, der skyder pistol eller riffel - eller begge dele.

Foreningen er tilsluttet Dansk Skytte Union, Københavns Skytte Forbund, Dansk Sportskytte Forbund og DGI.

Vores vedtægter, som vi stadig kalder for love, er nok lidt anderledes end så mange andre foreningers. Vi har vores egen sang, som har kunnet jage kvinder ud af foreningen. Vi startede et blad op midt under besættelsen, da der var småt med papir, i håb om at kunne fastholde vor medlemsskare. Vi har flaghejsning (standerhejsning) hvert forår ved vort hus, som optakt til den kommende sommersæson, vi har vandrepokaler, hvoraf en er indstiftet af Christian X (deraf navnet "kongepokalen"), der var et meget aktivt medlem af vores forening, vi uddeler hæderstegn hvert år - og meget mere.

Men trods hele denne historie med masser af gamle traditioner, så formår vi alligevel at kunne følge med tiden, og vi deltager aktivt i de tilbud, vi får fra de skytteorganisationer, vi i dag er tilsluttet.

Kjøbenhavns Skytteforening er stiftet af "Centralcomitéen til oprettelse af skytteforeninger". Centralcomitéen blev stiftet 10. februar 1861 på initiativ af kaptajn af artilleriet, H.P.V. Mønster, der – med forbillede i allerede eksisterende engelsk frivillig skyttebevægelse – søgte at skabe interesse for en tilsvarende organisation i Danmark. 

Kjøbenhavns Skytteforening er i dag medlem af Dansk Skytte Union, Dansk Sportsskytte Forbund og selvfølgelig stadig medlem af den første organisation, der dog har skiftet navn mange gange siden og i dag hedder DGI.

Ud over at træne på vores egne baner deltager vi i stævner over hele landet samt i feltskydninger (terrænskydninger) i Sverige. Herudover har vi vore egne foreningsarrangementer som grillaften, "Futskydning", juleafslutning, undervisning, kurser, struktureret træning m.m.

Skydning er en dejlig sport, hvor hele familien kan være med. Man bliver inddelt i klasser efter alder og færdigheder, og man kan skyde, fra man begynder at gå i skole og hele resten af livet, og vi optager selvfølgelig medlemmer af begge køn og i alle aldre!

Skydning foregår hele året rundt, og det er både en indendørs og en udendørs sport.

 

Joomla templates by a4joomla